Mr. Ruud Rober

 

 

Neem contact op met mr. R. Rober
Mr. Ruud Rober

 mr.rober@vanrietrober.nl

Specialisaties 

Personen- en familierecht – Echtscheidingen en alimentatie – Sociaal zekerheidsrecht

Mr. Rober heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht (collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, jeugdbeschermingsrecht, mediation, ouderschap en erkenning)
 • Sociaal zekersheidsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Een aantal recente gepubliceerde uitspraken waarbij hij als advocaat heeft opgetreden:
 • Gerechtshof ‘s¬-Hertogenbosch 12 mei 2016: vervangende toestemming minderjarig kind
  ECLI:NL:GHSHE:2016:1867

 • Rechtbank Limburg 22 augustus 2016: titel om de alimentatieovereenkomst te executeren, de aangepaste alimentatieovereenkomst, de wijziging van de alimentatieovereenkomst
  ECLI:NL:RBLIM:2016:8972

 • Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch 24 november 2016: partneralimentatie en wijziging omstandigheden
  ECLI:NL:GHSHE:2016:5345

Over Ruud Rober

Mr. Ruud Rober (1969) heeft fiscaal recht en Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Hij is in augustus 1996 beëdigd en sindsdien werkzaam als advocaat en verbonden als partner aan ons kantoor.

Mr. Rober heeft ruime ervaring opgebouwd in het personen- en familierecht, met name echtscheiding, alimentatie, omgang en ondertoezichtstellingen alsmede de scheiding en deling na echtscheiding. Mr. Rober heeft in 2008 de vFAS-cursus gevolgd. Het betreft een specialisatiecursus op het gebied van het personen- en familierecht.

Een bijzondere aandacht heeft mr. Rober voor alimentatiezaken, dit ook gezien zijn achtergrond als fiscalist.

Leg uw JUridische VRAAG KOSTELOOS VOOR AAN Mr. R. Rober

Rechtsgebieden Ruud Rober